De organisatie van HR

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
Organisaties structureren zichzelf zodat ze zo efficiënt en effectief mogelijk de klant kunnen bedienen. Dat doen ze in lijn met de visie, missie en strategie die is vastgelegd. HR speelt daarin een cruciale rol op verschillende niveaus. Via werving en selectie, performance management en beloningsstrategie, ontwikkeling en interne mobiliteit en alle andere HR-verantwoordelijkheden zorgen we ervoor dat de juiste mensen op de juiste plaats in het organogram de juiste dingen kunnen en willen doen. HR-verantwoordelijken hebben hun blik steevast naar buiten gericht – of beter: naar de interne klant, naar de mensen en de organisatie die zij ondersteunen. Maar ook het HR-departement zélf moet zichzelf structuren zodat het zo efficiënt en effectief mogelijk die interne klant kan bedienen. In dit dossier kijken we naar binnen, naar hoe HR zichzelf organiseert. Welke structuur heeft het optimale HR-departement? Hoe verdelen we onze HR-medewerkers over de verschillende domeinen? Hoe evolueert dat departement in...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.