De organisatie van HR – Case Audi Brussel: Veel autonomie binnen duidelijke krijtlijnen

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
Werken onder de vleugels van een wereldwijd concern als Audi biedt heel wat voordelen. HR is er in elke fabriek op dezelfde manier georganiseerd. Niettemin blijft er veel autonomie en vrijheid over om het HR-beleid ter plekke in te vullen. Erik Prieels, Algemeen Directeur HR & Arbeidsorganisatie bij Audi Brussel, licht een tip van de sluier op. De Audi-groep werkt zeer gestandaardiseerd. In alle Audi-fabrieken zijn dezelfde kleuren, productiesystemen, processen, methoden en procedures terug te vinden. “En dat geldt ook voor de manier waarop HR is georganiseerd”, zegt Erik Prieels, Algemeen Directeur HR & Arbeidsorganisatie bij Audi Brussels. Hij geeft een overzicht van de HR-organisatie die bestaat uit zes onderdelen. Een eerste is ‘Operationeel Personeelsbeheer’. “Hieronder vallen de HR-business partners die ondersteuning geven aan de verschillende entiteiten zoals de montage, de lakkerij, de logistiek, finance. Zij hebben een brede rol en verzekeren het reilen en zeilen van elke entiteit. Ze...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.