De organisatie van HR – Case Audi Brussel: Veel autonomie binnen duidelijke krijtlijnen

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
Werken onder de vleugels van een wereldwijd concern als Audi biedt heel wat voordelen. HR is er in elke fabriek op dezelfde manier georganiseerd. Niettemin blijft er veel autonomie en vrijheid over om het HR-beleid ter plekke in te vullen. Erik Prieels, Algemeen Directeur HR & Arbeidsorganisatie bij Audi Brussel, licht een tip van de sluier op. De Audi-groep werkt zeer gestandaardiseerd. In alle Audi-fabrieken zijn dezelfde kleuren, productiesystemen, processen, methoden en procedures terug te vinden. “En dat geldt ook voor de manier waarop HR is georganiseerd”, zegt Erik Prieels, Algemeen Directeur HR & Arbeidsorganisatie bij Audi Brussels. Hij geeft een overzicht van de HR-organisatie die bestaat uit zes onderdelen. Een eerste is ‘Operationeel Personeelsbeheer’. “Hieronder vallen de HR-business partners die ondersteuning geven aan de verschillende entiteiten zoals de montage, de lakkerij, de logistiek, finance. Zij hebben een brede rol en verzekeren het reilen en zeilen van elke entiteit. Ze...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.