De organisatie van HR – Case Van Marcke Trading: “HR wordt hier niet in vraag gesteld”

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
Bij Van Marcke Trading verzorgen zestien medewerkers de HR-dienstverlening voor de volledige organisatie. De professionalisering die hier gaande is, bracht met zich mee dat processen strakker gedefinieerd zijn. Wanneer ze hier nieuwe HR-collega’s aantrekken, wordt er ook gekeken of zij mee de stap naar een meer strategisch HR kunnen zetten. Greet Cousaert is goed voorbereid op het interview. “Ik heb de marktcijfers nog eens bekeken”, zegt ze nog voor de eerste vraag is gesteld. “Een paar jaar geleden was het gemiddelde één HR-medewerker per 90 personeelsleden. Nu is dat één HR op 76 medewerkers. Dat is eigenlijk wel opvallend.” Greet Cousaert is HR-directeur bij Van Marcke – meer bepaald Van Marcke Trading. “De groep Van Marcke bestaat uit een aantal entiteiten. Wij van Van Marcke Trading – goed voor zo’n 1.350 medewerkers – focussen op de verkoop van sanitair, installatiemateriaal en HVAC. Daarbij maken we het onderscheid tussen de consumenten...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.