De organisatie van HR – Case Van Marcke Trading: “HR wordt hier niet in vraag gesteld”

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
Bij Van Marcke Trading verzorgen zestien medewerkers de HR-dienstverlening voor de volledige organisatie. De professionalisering die hier gaande is, bracht met zich mee dat processen strakker gedefinieerd zijn. Wanneer ze hier nieuwe HR-collega’s aantrekken, wordt er ook gekeken of zij mee de stap naar een meer strategisch HR kunnen zetten. Greet Cousaert is goed voorbereid op het interview. “Ik heb de marktcijfers nog eens bekeken”, zegt ze nog voor de eerste vraag is gesteld. “Een paar jaar geleden was het gemiddelde één HR-medewerker per 90 personeelsleden. Nu is dat één HR op 76 medewerkers. Dat is eigenlijk wel opvallend.” Greet Cousaert is HR-directeur bij Van Marcke – meer bepaald Van Marcke Trading. “De groep Van Marcke bestaat uit een aantal entiteiten. Wij van Van Marcke Trading – goed voor zo’n 1.350 medewerkers – focussen op de verkoop van sanitair, installatiemateriaal en HVAC. Daarbij maken we het onderscheid tussen de consumenten...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.