De revolutie blijft beperkt tot een keynote

HR Square 159
We hebben het over de hernieuwde aandacht voor eigenzinnige ondernemingen als Semco, de pionier én nog steeds het uithangbord van zelfsturing voor werknemers. Eerst nog even toegeven: van bij het begin behoren we tot de fans van Semco en een handvol andere weerbarstige bedrijfspraktijken. Inmiddels hebben sommigen van hen zelfs bewezen niet zomaar een gril van de economische geschiedenis te zijn. Mooi, maar we blijven sceptisch over de vele ‘studiereizen’ naar dergelijke bedrijven, zonder dat er in wezen iets verandert in de managementpraktijk. De revolutie blijft beperkt tot een buitenissige keynote. We zitten toch in het holst van ‘the times they are a-changing’? Blijkbaar niet in de kern van de managementpraktijk. De blabla draait op volle toeren, maar de boemboem blijft zeldzaam. Zoveel (r)evoluties later moeten we vaststellen dat je finaal niet bijster veel kan opsteken van spectaculaire cases, tenzij mutatis mutandis. En jawel, HRM’ers die met hun laarzen kniehoog...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.