De sociale organisatie. “We spenderen liever tijd met de ‘lovable fool’ dan met de ‘competent jerk.’”

HR Square 181
Om mee te kunnen met de transformaties op de arbeidsmarkt, is het belangrijk om te zorgen voor een efficiënte, adequate én performante organisatie. De beste manier om dat te bewerkstelligen, is het ontwikkelen van een verbinding, en zelfs van een optimale relatie, tussen de medewerkers. Althans, zo luidt het uitgangspunt van Jon Ingham in zijn boek ‘The Social Organization’ uit 2017.Jon Ingham is een Britse HR-consultant, die via zijn blog wereldwijde visibiliteit verwierf, en hier en daar al de nieuwe Dave Ulrich werd genoemd. VOV Lerend Netwerk nodigde de Brit uit op hun masterclass in de Barbeekhoeve tussen de ooievaars rond Planckendael in Muizen. Sociale relaties De laatste vijf jaar wordt er ook op de werkvloer steeds meer belang aan gehecht dat de mens een sociaal wezen is dat deel uitmaakt van allerlei sociale groepen. We leren dan ook niet zozeer rationeel, maar vooral op basis van sociale ervaringen.Die verschuiving...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.