De strategische change-rol van HR – Case Proximus. HR als motor van verandering

HR Square 201
Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart verschijnen er op het hoofdkantoor van telecomoperator Proximus in Brussel amper nog medewerkers. Tot zolang het nodig is, blijft telewerken er de norm. Eerder in HR Square liet HR-manager Ilse Diependaele optekenen dat de ruim 10.000 medewerkers de overgang naar voltijds telewerk al bij al vlot verteren. Dat Proximus al sinds 2016 een actief beleid rond telewerk voert – waarbij elke werknemer tot veertig procent van zijn tijd vanop afstand mag werken – speelt duidelijk in het voordeel. Ook de inspanningen van de leidinggevenden om teams zo goed mogelijk digitaal te ondersteunen en werknemers vanop afstand te coachen, alsook de extra aandacht voor gestructureerde communicatie, dragen volgens Diependaele bij tot de succesvolle adaptatie van telewerk. Neuzen in dezelfde richting Voor collega Anja Legein, New Way of Working Manager in het Transformation, Change en Communication Team binnen de Netwerk Business Unit, is de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.