De strategische change-rol van HR – GUBERNA. Ook in de raad van bestuur wordt nu over HR gesproken

HR Square 201
Als hoogste leidinggevende orgaan vervult de raad van bestuur een belangrijke strategische rol in een onderneming. De leden van dit bestuursorgaan zetten de koers uit, keuren investeringen goed, houden toezicht op de activiteiten van het management en fungeren als klankbord in de aanloop naar grote beslissingen. In welke mate ze zich over HR-gerelateerde onderwerpen buigen, is een vraag voor Abigail Levrau, professor deugdelijk bestuur aan de Universiteit Gent en onderzoeksdirecteur bij GUBERNA, het Instituut voor Bestuurders. “Ik twijfel er niet aan dat de eerste bekommernis van de raad van bestuur het financiële plaatje is”, zegt ze. “Wie de Codes inzake Goed Bestuur raadpleegt (daarin staan de taken van een Raad van Bestuur beschreven, nvdr), zal merken dat de term HR daar niet in voorkomt. In de teksten wordt daarentegen wel meerdere keren naar leiderschap verwezen. Het gaat dan onder meer over de benoeming en het ontslag van de leden van...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.