De wereld rond met Brigitte Van Den Houte (The Leading Hotels of the World). “Diversiteit, inclusie en gelijkheid zitten hier echt in het DNA van HR”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
In de zomer van 2012 verhuisde Brigitte Van Den Houte met haar dochter naar Connecticut in de Verenigde Staten. Ze werd er Vice President HR voor Pitney Bowes. Het bedrijf uit Stamford startte honderd jaar geleden als producent van frankeermachines, maar transformeerde ondertussen tot een technologiebedrijf gespecialiseerd in e-commerceplatforms. Al sinds 2006 werkte Van Den Houte voor Pitney Bowes, eerst als HR-manager voor de Benelux, later als HR Director Management Services Europe. “Als ik bij Pitney Bowes wilde doorgroeien, had ik geen andere keuze dan te verhuizen naar het hoofdkantoor in de Verenigde Staten”, zegt Van Den Houte. “Zowel hun groei als strategische focus lagen niet in Europa. Bovendien ondersteunde ik de grootste businessunit in Europa met meer dan vierduizend werknemers.” Juiste timing “Ja en neen”, antwoordt ze op de vraag of het een bewuste keuze was naar de andere kant van de Atlantische Oceaan te verhuizen. “Toen ik mijn...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.