De wereld rond met Dominique Hillesum (ERIKS – Nutreco – SHV). “Hier gaat HR over de basis op orde krijgen”

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  1 februari 2021. Op die dag neemt het leger in Myanmar met geweld de controle van het land over. Voor Dominique Hillesum, die vanuit Bangkok de personeelszaken voor de site van Nutreco in Myanmar opvolgt, is dat het signaal om op crisismanagement over te schakelen: “Toen we het nieuws ’s morgens lazen, hebben we onmiddellijk iedereen uit de fabriek en het kantoor naar huis gestuurd. De hele dag was ik samen met mijn collega’s in de weer om de collega’s in Myanmar te bereiken. Niet evident, want het internet lag bijna de hele tijd plat. Pas tegen de avond wisten we dat iedereen in veiligheid was.” Rantsoen aanleggen Ook de dagen daarna houdt de militaire coup het managementteam in Thailand en Myanmar bezig. Terwijl Hillesum en haar collega’s het crisisplan vormgeven, blijven de deuren van de Nutreco-fabriek in Myanmar gesloten. “Het was duidelijk dat de spanning in het land...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.