De wereld rond met Dominique Hillesum (ERIKS – Nutreco – SHV). “Hier gaat HR over de basis op orde krijgen”

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  1 februari 2021. Op die dag neemt het leger in Myanmar met geweld de controle van het land over. Voor Dominique Hillesum, die vanuit Bangkok de personeelszaken voor de site van Nutreco in Myanmar opvolgt, is dat het signaal om op crisismanagement over te schakelen: “Toen we het nieuws ’s morgens lazen, hebben we onmiddellijk iedereen uit de fabriek en het kantoor naar huis gestuurd. De hele dag was ik samen met mijn collega’s in de weer om de collega’s in Myanmar te bereiken. Niet evident, want het internet lag bijna de hele tijd plat. Pas tegen de avond wisten we dat iedereen in veiligheid was.” Rantsoen aanleggen Ook de dagen daarna houdt de militaire coup het managementteam in Thailand en Myanmar bezig. Terwijl Hillesum en haar collega’s het crisisplan vormgeven, blijven de deuren van de Nutreco-fabriek in Myanmar gesloten. “Het was duidelijk dat de spanning in het land...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.