De wereld rond met Griet Staelens (Electrolux). “In Zweden werken is nog iets heel anders dan met Zweden werken”

HR Square 197
Zweden is in HR-kringen een land waarnaar met grote ogen gekeken wordt. We zien vanuit België de ‘work-life balance’, diversiteit en inclusiviteit, langer werken, flexibiliteit... en natuurlijk de fika. Is het er effectief zo fantastisch? “Er wordt ook wel hard gewerkt”, verzekert Griet Staelens, die sinds een jaar op het hoofdkantoor van Electrolux in Stockholm werkt.Ze wijst ook op de keerzijde van de medaille. “Ik heb nu ook een verantwoordelijkheid voor China – heel veel tijd gaat nu (dit interview werd afgenomen eind januari, red.) trouwens naar het coronavirus – en dat is een interessante ervaring”, gaat ze verder. “Neem nu ons nieuw kantoor in Shanghai: tussen het moment dat we de 'go ahead' gaven voor de verhuis naar een leegstaand pand en het moment dat de mensen daar in een Zweedse setting actief waren, verliepen slechts enkele maanden. Hoelang kun je nog concurreren met de Scandinavische aanpak, wanneer ze...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.