De wereld rond met Hanne De Meyer (Rakuten Europe). “Het krioelt hier van de start-ups.”

HR Square 208 (januari-februari 2022)
  “Het voelt een beetje raar om Nederlands te praten”, zegt Hanne De Meyer vanuit Barcelona. Ze is er sinds september 2019 EMEA Regional Talent Manager bij Rakuten Europe. Het Japanse bedrijf startte in 1997 als e-commerceplatform en is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijde speler met meer dan 25.000 werknemers. In Europa is het sinds 2008 actief en telt het meer dan 1.600 werknemers. Naast e-commerce is Rakuten ook actief op het gebied van digitale content, digitale communicatie, fintech – met een eigen bank in Luxemburg –, streamingdiensten en mobiele telefonie. En voor de fans van Spaans voetbal: Rakuten is de hoofdsponsor van FC Barcelona. “Rakuten is dus een heel divers bedrijf met heel veel verschillende activiteiten. En dat brengt heel wat uitdagingen mee op het vlak van HR. Een belangrijke motor van onze groei is het overnemen van allerlei start-ups. Die hebben elk hun eigen identiteit en werking en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.