De wereld rond met Sarah Van Helden (Orica). “Bij verandering kijkt iedereen naar HR: staat het op de vloer of niet?”

HR Square 196
Dat ze in het buitenland zou wonen en werken, wist Sarah Van Helden al op jonge leeftijd. Ze groeide op in een klein dorp in Limburg, zonder leeftijdsgenoten in haar buurt, en hunkerde naar de grote wereld. “Ik was enorm nieuwsgierig en begon al op mijn veertiende te reizen.” Toch duurde het nog een tijdje voor ze haar vleugels uitsloeg. Nadat ze was afgestudeerd – ze vulde haar diploma sociaal-cultureel werk aan met een opleiding Educational Studies aan de KU Leuven – startte ze als HR-manager bij Berner Group, specialist in verbruiksmaterialen, gereedschappen en chemie voor de auto-industrie en de bouw. “Ik verving er een collega die in zwangerschapsverlof was”, vertelt ze. “Ik was verantwoordelijk voor een groep van 120 medewerkers, voornamelijk verkooppersoneel. Ik herinner me nog dat ik met een verkoper mee de baan opging en de klant vroeg of ik de stagiaire was. 'Neen, ik ben de HR-manager',...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.