De wereld rond met Sarah Van Helden (Orica). “Bij verandering kijkt iedereen naar HR: staat het op de vloer of niet?”

HR Square 196
Dat ze in het buitenland zou wonen en werken, wist Sarah Van Helden al op jonge leeftijd. Ze groeide op in een klein dorp in Limburg, zonder leeftijdsgenoten in haar buurt, en hunkerde naar de grote wereld. “Ik was enorm nieuwsgierig en begon al op mijn veertiende te reizen.” Toch duurde het nog een tijdje voor ze haar vleugels uitsloeg. Nadat ze was afgestudeerd – ze vulde haar diploma sociaal-cultureel werk aan met een opleiding Educational Studies aan de KU Leuven – startte ze als HR-manager bij Berner Group, specialist in verbruiksmaterialen, gereedschappen en chemie voor de auto-industrie en de bouw. “Ik verving er een collega die in zwangerschapsverlof was”, vertelt ze. “Ik was verantwoordelijk voor een groep van 120 medewerkers, voornamelijk verkooppersoneel. Ik herinner me nog dat ik met een verkoper mee de baan opging en de klant vroeg of ik de stagiaire was. 'Neen, ik ben de HR-manager',...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.