De wereld rond met Sophie Van der Stallen (Microsoft). “Hiërarchie is in de VS prominenter aanwezig dan in Europa.”

HR Square 195
Na een opleiding Kunstwetenschappen en een master-na-master aan Vlerick Business School startte Sophie Van der Stallen in 2008 bij TUI Fly als rekruteerder van het cabinepersoneel. “Het aantal vluchten verdubbelde elk jaar in de zomer, wat betekende dat in die periode twee keer zoveel stewards en stewardessen nodig waren. Om dat te realiseren, bedachten we een mediacampagne en zetten we een proces voor massarekrutering op dat zo’n zeven maanden duurde. Tijdens de overige maanden waren we met de voorbereidingen bezig. Het doel was de pijplijn blijven vullen zodat er voldoende medewerkers waren wanneer de zomer begon.” In die pijplijn zaten elke keer meer dan 8000 cv’s, waaruit uiteindelijk 200 medewerkers geselecteerd werden. Iedereen uitgebreid spreken was gezien de enorme hoeveelheid niet mogelijk. Sophie Van der Stallen, die als kunstwetenschaper zelf ook een vreemde eend is, beseft dat er daardoor wellicht waardevolle maar atypische cv’s door de mazen van het net...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.