De wereld rond met Steven Baert (Novartis). “Werken in het buitenland maakt me optimistisch”

HR Square 194
Een internationale carrière was niet meteen waar Steven Baert aan dacht toen hij in 1998 aan zijn loopbaan bij Unilever begon en waar hij verschillende HR-functies bekleedde. Meer zelfs, uit angst om naar het hoofdkantoor in Rotterdam te worden uitgezonden, verkaste de jurist in 2001 naar farmaceutisch bedrijf Bristol-Myers Squibb, waar hij als HR-directeur over het personeelsbeleid in de Belgische vestiging waakte. “België verlaten schrok me op dat moment nog af. We hadden net een huis gekocht en verwachtten ons eerste kindje”, zegt hij daarover. Toch kwam Baert vlug tot andere inzichten: “Op mijn 28ste was ik HR-directeur in een groot internationaal bedrijf. Ik besefte dat wanneer ik verder wou groeien, België te klein zou zijn.” Drie intimi overtuigden hem de stap naar het buitenland te zetten. “Mijn echtgenote was bereid haar carrière tijdelijk te onderbreken. Ook de toenmalige General Manager en mijn HR-baas moedigden me aan om te kijken...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.