De wereld rond met Wim Strickx (Sylvamo): “HR en vakbonden hebben we dezelfde belangen: je werknemers soigneren”

HR Square 209 (maart-april 2022)
Belgen nemen overal ter wereld HR-verantwoordelijkheden op. Sommigen zijn korte tijd in het buitenland, anderen hebben ons land definitief verlaten. In Memphis vinden we Wim Strickx, Vice President Compensation & Benefits, Labor Relations & Global Mobility bij Sylvamo. Memphis, Tennessee (VS), de bakermat van de blues, rock-‘n-roll en countrymuziek, is sinds augustus 2021 de woon- en werkplek van Wim Strickx. Hij is er Vice President Compensation & Benefits, Labor Relations & Global Mobility bij Sylvamo, een spin-off van papier- en kartonproducent International Paper. Strickx was tot augustus 2021 HR Director van de vijf productiefaciliteiten in Europa. “Eind 2020 besliste International Paper om zijn papierdivisie af te stoten om zich te concentreren op de kartondivisie. De papierdivisie werd ondergebracht bij Sylvamo, dat sinds oktober 2021 verdergaat als een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf”, vertelt Strickx. De aankondiging van International Paper zich om te vormen tot een kartonbedrijf was slecht nieuws, maar tegelijk een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.