De wereld rond met Wouter Minten (Red Bull). “Wij geven onze HR-collega’s meer inzichten in de data”

HR Square 198
  Wouter Minten, die als arbeids- en organisatiepsycholoog afstudeerde in 2010, leerde HR analytics kennen dankzij zijn verplichte stage. Daarvoor ging hij bij PwC aan de slag met een salarisdatabase, allerlei filters en automatische rapportering. “Ik heb altijd een passie gehad voor statistiek, en heb er ook altijd bijles in gegeven”, zegt hij zo'n tien jaar later. “Voor PwC was mijn stageproject heel interessant, maar mijn stagementor, een professor aan de KU Leuven, vond het geen relevant project. Daar zijn toen heel wat discussies over geweest. Maar PwC heeft me nadien wel meteen een voltijds contract aangeboden.” Klein, klein België De periode waarin Wouter Minten startte in HR analytics, was er een van grote verwachtingen, zonder dat die op het terrein allemaal werden waargemaakt. “Er is een hele evolutie geweest in dit domein, met Jeroen Delmotte en Luk Smeyers als voortrekkers in België”, geeft hij aan. “Toen ging het vooral...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.