De wereld rond met Wouter Minten (Red Bull). “Wij geven onze HR-collega’s meer inzichten in de data”

HR Square 198
  Wouter Minten, die als arbeids- en organisatiepsycholoog afstudeerde in 2010, leerde HR analytics kennen dankzij zijn verplichte stage. Daarvoor ging hij bij PwC aan de slag met een salarisdatabase, allerlei filters en automatische rapportering. “Ik heb altijd een passie gehad voor statistiek, en heb er ook altijd bijles in gegeven”, zegt hij zo'n tien jaar later. “Voor PwC was mijn stageproject heel interessant, maar mijn stagementor, een professor aan de KU Leuven, vond het geen relevant project. Daar zijn toen heel wat discussies over geweest. Maar PwC heeft me nadien wel meteen een voltijds contract aangeboden.” Klein, klein België De periode waarin Wouter Minten startte in HR analytics, was er een van grote verwachtingen, zonder dat die op het terrein allemaal werden waargemaakt. “Er is een hele evolutie geweest in dit domein, met Jeroen Delmotte en Luk Smeyers als voortrekkers in België”, geeft hij aan. “Toen ging het vooral...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.