De werkplek: Kantoorinrichting: hoe anders en beter?

HR Square 11
Sommigen onder ons brengen meer tijd door op het werk dan thuis. Het is dus belangrijk dat die werkplek aangenaam, functioneel en inspirerend is ingericht. Innovatieve kantoorinrichtingen hebben minder te maken met de laatste snufjes in meubilair of apparatuur, maar meer met een andere manier van werken. Wordt er alleen maar een nieuwe fysieke werkomgeving gecreëerd, dan verandert er uiteindelijk weinig. Zelfs in de meest trendy design-interieurs probeert iedereen uiteindelijk te blijven werken zoals vroeger en verschijnen er geleidelijk aan opnieuw wanden om de eigen plek af te bakenen of uitpuilende archiefkasten. Waarom de werkplek veranderen en hoe? Van eigen hokje naar wisselwerkplek... Drie fenomenen zijn de oorzaak van wijzigingen in onze werkorganisatie: de ICT-revolutie, teamwerk en minder hiërarchische structuren. De digitale informatie- en mobiele communicatiemiddelen zorgen ervoor dat we informatie kunnen ontwikkelen en uitwisselen waar en wanneer we willen, onafhankelijk van plaats en tijd. Werktijd en werkplaats worden meer...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.