Debat: Jos Libert (ex-Jacobs Suchard, -Belgacom, -BIAC). Gezocht: consultant om een goede consultant te vinden

HR Square 93
Wat verwacht u van een consultant? Een consultant adviseert een organisatie (of een afdeling ervan) over een vakgebied waarvan de organisatie zelf geen of onvoldoende kennis heeft. Verwacht wordt dat de consultant snel én accuraat de juiste up-to-date informatie op een bepaald vakgebied bij de hand heeft en deze materie gevat, overzichtelijk, eenvoudig en bondig overbrengt. Dat moet zodanig gebeuren, dat hij of zij de klant die hem inhuurt een beduidende toegevoegde waarde biedt over een bepaald domein of probleem. Dat moet eveneens tegen een redelijke prijs/kwaliteitverhouding gebeuren. Eens de opdracht afgerond, zorgt een after sales service voor de broodnodige opvolging en zo nodig voor bijsturing. Als dit ook de opdracht van een HR-consultant is, maak ik me zorgen dat een belangrijk aantal onder hen niet aan deze minimale verwachtingen voldoet. Het is soms snel beslist om een HR-consultant in te huren om, bijvoorbeeld, een eventuele reorganisatie in kaart te...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.