Debat: Wim Hilderson (Ikea). Geef consultants wat krediet!

HR Square 93
Iedereen kent het goede gevoel van een leuke avond in het gezelschap van HR-collega’s. Hapjes, pintje of witte wijn. Plots is een toehoorder bijzonder geïnteresseerd in wat u zegt en stelt nogal wat vragen. Onervaren HRM’ers zijn gecharmeerd met de aandacht en gaan mee in het gesprek. Doorgewinterde HRM’ers voelen de commerciële wind van ‘consultants’ en blokken de vragen diplomatisch af, moeten plots naar het toilet of halen een drankje en sluiten prompt aan bij een ander gezelschap. Ervaring? Consultants? Uiteraard moeten ze competent zijn. Dat is de belangrijkste reden waarom u op hen een beroep doet. Toch stel ik me vragen over de werkervaring en daaraan gekoppeld de leeftijd van sommige consultants. Over operationele consultants maak ik me geen zorgen, wel over de strategische HR-consultants, want zij kunnen een impact hebben op uw medewerkers en bedrijfscultuur. Wanneer de inhoud en vooral de manier waarop iets geïmplemeerd wordt niet in...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.