DEMOGRAFIEPLAN. Demografiefonds kan forse hefboom zijn: Hoe investeren in werkbaar werk en langere loopbanen?

HR Square 172
Het Demografiefonds moet de werkbaarheid in de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences verbeteren en de gevolgen van het verlengen van de loopbaan opvangen. Tegelijk is het de ideale kapstok om de sociale dialoog op ondernemingsniveau over ‘werkbaar werk’ te stimuleren. De sector van de chemie, kunststoffen en life sciences richtte vorig jaar het Demografiefonds op om werknemers langer aan het werk te houden. “Hiermee neemt de sector het voortouw in het maatschappelijk debat over werkbare loopbanen en duurzame inzetbaarheid”, meent Dany Van Cauwenbergh, lid van het expertpanel Demografiefonds voor de socialistische vakbond ABVV.Zo’n Demografiefonds bestaat als concept onder deze vorm nog niet in België, maar wordt wel al toegepast in Duitsland – met succes. Het Demografiefonds besteedt een deel van de beschikbare brutoloonmassa aan maatregelen in de ondernemingen om ‘werkbaar werk’ te bevorderen.“Met het fonds willen we anticiperen op de demografische uitdagingen van de sector en het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.