DEMOGRAFIEPLAN. Sociale dialoog bij Fujirebio Europe levert eerste demografieplan op: “Formeel en informeel overleg gaan hand in hand” (Kathy Wieme e.a., Fujirebio Europe)

HR Square 172
Diagnosticabedrijf Fujirebio Europe, het vroegere Innogenetics, kende een turbulente geschiedenis. Maar een constructieve en respectvolle sociale dialoog overleeft veel. Meer zelfs, werkgever en werknemersvertegenwoordigers werken er nu samen aan de verwezenlijking van ‘werkbaar werk’. Tijd voor een exclusief, merkwaardig en zelfs hoogst ongewoon interview, met zowel de CEO, HR-top als vakbondsafgevaardigde. Kan het nog turbulenter? Fujirebio Europe is een internationaal healthcare-bedrijf met een sterke focus op kwalitatieve in-vitro-diagnostica-testen (IVD). Het werkterrein bestaat uit de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van diagnostische producten voor humane ziekten. Het bedrijf werd in 1985 opgericht onder de naam Innogenetics en is sinds eind 2010 een dochteronderneming van het Japanse Fujirebio. Innogenetics, in de jaren negentig de vaandeldrager van de befaamde Belgische biotechsector, kende een woelige geschiedenis met hoogte- en dieptepunten. Zo werd het bedrijf in september 2008 overgenomen door Solvay Pharma. Nauwelijks 12 maanden later herzag Solvay zijn strategie voor farma en verkocht het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.