Demotie. Werkt het echt?

HR Square 196
Demotie bestaat uit vijf elementen die al dan niet samen aanwezig kunnen zijn: functieverlaging, loonverlaging, autoriteitsverlaging, lichtere jobinhoud en statusverlies. Het is dus het tegenovergestelde van promotie. De auteur is al meer dan tien jaar bezig met onderzoek naar en promotie van demotie. Verheyen is er rotsvast van overtuigd dat een stap terugzetten ‘werkt’ en noemt zichzelf ‘geweldig enthousiast’ over het concept. Laten we dit eens nader bekijken. Gemakkelijker gezegd… Volgens de auteur zal een reeks technologische, economische, organisatorische en demografische ontwikkelingen – met hun problemen en uitdagingen – ertoe leiden dat het aantal demoties toeneemt en hun relevantie verhoogt. Er valt niet aan te ontsnappen. Verheyen: “Als demoties alleen maar zullen toenemen, kunnen we dat maar beter omarmen en kijken hoe we het in ons eigen voordeel kunnen inzetten.”Het is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als een werkgever het initiatief wil nemen, moet hij de werknemer(s) en eventueel hun...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.