DIGITAAL LEREN. Case: Proximus. Hoe breng je digitaal leren in de bedrijfscultuur?

HR Square 159
Digitalisering heeft een almaar grotere impact op de leercultuur in organisaties. “Om daarin te blijven groeien, zijn ‘good practices’ en blijven afstemmen op de nieuwste technologieën belangrijk”, gelooft Frieder De Borger talent director bij telecombedrijf Proximus en daar verantwoordelijk voor alle externe rekruteringen, interne mobiliteit en ‘learning & development’. De huidige technologie bevordert het proces van informeel leren, vindt De Borger: “Leren is een investering die rendeert. Continu leren wordt aangemoedigd en inzetten op digitaal leren sluit daar perfect bij aan. Wij denken exponentieel over digitaal leren en niet meer lineair. De voorbije jaren steeg het percentage van digitaal leren van 3 naar 15 procent. Dat gebeurde niet van de ene dag op de andere.” Het luik ‘learning & development’ krijgt vorm via de Proximus Corporate University, die de strategie ondersteunt en tegelijkertijd de individuele groei van de talenten bevordert. “Dat is mogelijk door leeroplossingen aan te reiken en het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.