DISCRIMINATIE in arbeidsrelaties: Wanneer wordt discriminatie aangeklaagd én bestraft?

HR Square 156
Ludo Vermeulen, advocaat en plaatsvervangend rechter in de arbeidsrechtbank van Antwerpen, gaat na wat er in de dagelijkse Belgische praktijk terechtkomt van de bescherming tegen discriminatie in arbeidsrelaties. Welke klachten komen voor de rechtbank en hoeveel kans maken ze? Discriminatie op basis van etnische afkomst, geloofsovertuiging, leeftijd, handicap, gender en seksuele geaardheid is nog steeds een harde en onrustbarende realiteit op de Belgische arbeidsmarkt. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum opende 437 nieuwe dossiers over discriminatie op de arbeidsmarkt in 2014, tien procent meer dan in 2013. De meeste meldingen hebben te maken met het criterium ‘herkomst’ van de werknemer (158 van de 437), op korte afstand gevolgd door geloof of levensbeschouwing, handicap en leeftijd (elk 15 procent). De meeste dossiers houden verband met de toegang tot de arbeidsmarkt of met feiten die zich voordoen binnen een bestaande werkrelatie. Allebei goed voor 40 procent van de dossiers. Zowat 15 procent heeft te maken...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.