Diversiteit. “Alles wat gedifferentieerd is, moet ook geïntegreerd worden”

HR Square 197
Katrien Goossens is sinds eind vorig jaar Cross-border Diversity & Inclusion Lead bij ING. Wat gaat er achter die functietitel schuil? “Het komt erop neer dat ik in de HR-afdeling van ING ervoor zorg dat diversiteit en een inclusieve cultuur worden gedragen binnen de onderneming. Dat mijn rol cross-border is, betekent dat ik zowel voor België als Nederland werk, in Brussel en Amsterdam.” Katrien Goossens maakt ook deel uit van de Diversity Managers Association Belgium, een organisatie van vakgenoten die al een aantal jaren bestaat.Voor ze uitlegt hoe ze bij ING te werk gaat, moet haar eerst nog iets van het hart. “Ik lees vaak dingen zoals 'wij willen meer diverse kandidaten aantrekken voor een vacature' of 'we willen meer diverse mensen in ons personeelsbestand'. Ik ben daar heel duidelijk in: er bestaat niet zoiets als 'diverse mensen' of 'diverse kandidaten'. Alle mensen zijn uniek en verschillen van elkaar. De...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.