Diversiteit en inclusie bij Arcelor Mittal: “Als we het niet forceren, gaat het niet gebeuren”

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst: Jasper Van Belle Iets meer dan een jaar geleden sloegen ArcelorMittal en de internationale vzw JobRoad de handen in elkaar. Een pilootproject in de Gentse vestiging van het staalbedrijf moest voor meer diversiteit op de werkvloer zorgen. “We zijn ervan overtuigd dat het zal zorgen voor een evenwichtigere aanpak, meer creativiteit en flexibiliteit”, zei Jan Cornelis, woordvoerder bij ArcelorMittal, daar vorig jaar over. Om diversiteit en inclusie kan je vandaag niet meer heen. Ook Frouke Lambert, Chief Human Resources bij ArcelorMittal, denkt daar zo over: “In de huidige maatschappelijke context heb je als bedrijf veel meer verantwoordelijkheden dan het puur produceren en verkopen van een product. Je bent als bedrijf geen los element, je bent het aan de maatschappij verplicht om een product te produceren waarbij je tegelijk zorg draagt voor de mens en de planeet. Dit is wat wij the licence to operate noemen”, zegt Lambert. Frouke Lambert...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.