Diversiteit. Spelenderwijs omgaan met diversiteit op de werkvloer

HR Square 207 (november-december 2021)
  In het najaar van 2021 kunnen alle medewerkers van het AZ Turnhout deelnemen aan een opleiding over diversiteit, een belangrijk thema binnen de organisatie. “Diversiteit sluit naadloos aan bij onze slogan en de missie van het ziekenhuis”, licht Ilse Waegemans toe. “Die luidt dat we een GastHuis zijn waarin we de patiënten en hun naasten willen ontvangen zoals we thuis gasten zouden ontvangen. Diversiteit is natuurlijk een ruim begrip. We bieden zorg aan onze patiënten en hun naasten, maar elk individu is anders. Diversiteit heeft bovendien niet alleen te maken met verschillen in religie en cultuur, maar we willen ook stilstaan bij het eigen referentiekader van de medewerker en hoe dat zijn of haar denken en handelen als zorgverlener, maar ook als collega beïnvloedt.” Wat is het doel van de opleiding? “We willen medewerkers bewust maken van waar diversiteit voor staat en hoe ze daar op een professionele manier...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.