DOSSIER (1). Het beste rekruteringskanaal. Case AG Insurance: “Facebook hadden we onderschat”

HR Square 160
Zowat een jaar geleden zette AG Insurance een nieuwe stap in de opvolging van het rekruteringsproces. Vandaag volgt de verzekeraar de effectiviteit van de verschillende rekruteringskanalen nauwlettend op, wat zorgt voor een sterkere onderhandelingspositie ten opzichte van partners én een veel gerichtere communicatie. AG Insurance werft 200 à 250 nieuwe medewerkers aan per jaar. De meerderheid van hen start als insurance officer en zal contracten en schadedossiers beheren. Daarnaast komen er ook elk jaar nieuwe mensen terecht in sales, riskmanagement, IT, projectmanagement,... Het zwaartepunt van de organisatie, die zo’n 4400 medewerkers telt, ligt in Brussel, al zijn er ook belangrijke vestigingen in Berchem en Charleroi en, verspreid over het land, nog zeven commerciële centra van waaruit de salesploegen opereren. Om de instroom te monitoren, maakte de verzekeraar vooral gebruik van Google Analytics. “Zo meten we de ‘traffic’ op onze jobsite. Op die manier kunnen we zien van waar mensen komen,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.