DOSSIER (1). Het beste rekruteringskanaal. Case AG Insurance: “Facebook hadden we onderschat”

HR Square 160
Zowat een jaar geleden zette AG Insurance een nieuwe stap in de opvolging van het rekruteringsproces. Vandaag volgt de verzekeraar de effectiviteit van de verschillende rekruteringskanalen nauwlettend op, wat zorgt voor een sterkere onderhandelingspositie ten opzichte van partners én een veel gerichtere communicatie. AG Insurance werft 200 à 250 nieuwe medewerkers aan per jaar. De meerderheid van hen start als insurance officer en zal contracten en schadedossiers beheren. Daarnaast komen er ook elk jaar nieuwe mensen terecht in sales, riskmanagement, IT, projectmanagement,... Het zwaartepunt van de organisatie, die zo’n 4400 medewerkers telt, ligt in Brussel, al zijn er ook belangrijke vestigingen in Berchem en Charleroi en, verspreid over het land, nog zeven commerciële centra van waaruit de salesploegen opereren. Om de instroom te monitoren, maakte de verzekeraar vooral gebruik van Google Analytics. “Zo meten we de ‘traffic’ op onze jobsite. Op die manier kunnen we zien van waar mensen komen,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.