DOSSIER (1). Moeten we bang zijn van HR-analytics? Case: UCB. “HR-analytics levert altijd een return”

HR Square 168
Met korte sprints zoekt men bij UCB in de data naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. En ook al levert niet elke zoektocht het verhoopte resultaat, de overtuiging is hier wél dat HR-analytics telkens weer voor meerwaarde zorgt. Al zo’n twaalf maanden is er bij de Belgische farma-multinational UCB een groep zeer intensief met HR-analytics bezig. Dat team, gecreëerd om nog sterker te focussen op data-analyse, is onderdeel van het Experience Improvement Team, dat zich bezighoudt met Knowledge, Technology en Analytics. Dat wil zeggen dat het, naast HR-analytics, ook verantwoordelijk is voor knowledge management binnen HR, voor het operationele management van de wereldwijde processen zoals performance management, workforce cost planning, talent review, succession planning en dergelijke, én voor alle HR-technologie in nauwe samenwerking met het IT-departement.“Binnen HR-analytics hebben we een team dat uit twee delen bestaat. Enerzijds is er een groep bezig met het beheer van de gegevens. Zij...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.