DOSSIER (1). Moeten we bang zijn van HR-analytics? Nieuwe Europese verordening over bescherming persoonsgegevens. Hebt u al een data protection officer?

HR Square 168
Nog tot mei 2018 hebben ondernemingen de tijd om de manier waarop ze persoonsgegevens verwerken in lijn te brengen met de algemene Europese verordening over de gegevensbescherming. Stephanie Raets, advocaat bij Claeys & Engels, wijst op enkele nieuwigheden. Wat mag (niet)? Op 25 mei 2016 trad de lang verwachte Europese Algemene Verordening inzake Gegevensbescherming in werking. Al is ze pas daadwerkelijk van toepassing vanaf 25 mei 2018. “Daarmee geeft de Europese Unie ondernemingen voldoende tijd om zich aan te passen aan de nieuwe regelgeving rond het verwerken van persoonsgegevens”, vindt Stephanie Raets, advocaat en senior associate bij Claeys & Engels. “Werkgevers staan er immers dikwijls niet bij stil hoeveel verwerkingsprocedés er van toepassing zijn in hun onderneming. Alleen al in een HR-context gaat het om een veelheid van gegevens. Denk maar aan de gegevens die nodig zijn voor de loon- en personeelsadministratie, een databank met persoonlijke gegevens over sollicitanten, HR-software...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.