DOSSIER (1) – STERREN VAN DE SOCIALE DIALOOG. Weg van de oude ‘strijd-logica’ (Marc Lambotte, Agoria)

HR Square 162
Van sociaal overleg naar sociale samenwerking Met een voor hem kenmerkende gedrevenheid schiet Marc Lambotte het ene argument na het andere af om te komen tot een duidelijke conclusie: het huidige sociaal overleg moet plaatsmaken voor een samenwerking tussen sociale partners. “Ik hou van België”, steekt Marc Lambotte, CEO van de federatie van bedrijven uit de technologische industrie Agoria, van wal. “Ik hou van België, waar we een onwaarschijnlijk goed vangnet hebben voor wie ziek is, voor wie een handicap heeft en voor wie zijn baan verliest om welke reden ook. Maar ik word wel ziek van alle regels en procedures. Kijk naar het leger consultants die een bedrijf nodig heeft, tel de vele advocatenkantoren gespecialiseerd in arbeidsrecht. Dat zijn symptomen van hoe slecht wij in dit land bezig zijn.” Lambotte begrijpt wel dat die strijd nodig was. “Alleen is dat concept van strijd blijven voortleven. Daardoor zijn er heel...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.