DOSSIER (1). Welk rekruteringskanaal is het beste? Nieuwe studies en middelen maken gerichter zoeken mogelijk

HR Square 160
Laten we het maar meteen toegeven: de vraag welk rekruteringskanaal het beste is, kan niet zomaar algemeen beantwoord worden – al komen we in dit dossier wel zeer dicht in de buurt. Het antwoord vind je pas als je afstapt van de zoektocht naar de heilige graal op dit gebied, meer bepaald een ‘one size fits all’, een eenvoudige standaard. Academici en experts in de dagelijkse praktijk wijzen ons op de volgende bladzijden de weg naar hoe deze ‘onmogelijke’ vraag wel afdoende beantwoord kan worden. Eerst zorgen professor Greet Van Hoye en onderzoekster Marieke Carpentier, verbonden aan de Vakgroep Personeels- en Organisatiemanagement van de Universiteit Gent, voor de jongste (spectaculaire) bevindingen uit de wetenschappelijke onderzoeken ter zake. Uiteraard ontbreken de sociale media zeker niet in dat kader, Marieke Carpentier verricht zelfs doctoraatsonderzoek naar informele rekrutering via sociale media – de moderne versie van mond-tot-mond. Uit ons campusbezoek onthouden we alvast...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.