DOSSIER (2) – HRM IN DE ZORGSECTOR. People management in het zorg-bedrijf van de toekomst: de sleutel voor welslagen

HR Square 162
Het zorg-bedrijf van de toekomst is onderweg. Stap voor stap, soms met spectaculaire sprongen, maar meestal als een gestage evolutie die op het eind een diepgaande revolutie zal blijken te zijn. Welke rol kan en moet HR hierin spelen? Zo luidde de centrale vraag tijdens het 14de HR Square-seminarie ‘HRM in de zorgsector’, dat plaatsvond in Meetingcenter Het Notenhof in AZ Groeninge (Kortrijk). De zorgsector verschilt niet fundamenteel van de ‘reguliere’ economie als het gaat over: Het opzetten van nieuwe structuren in nieuwe constellaties. De digitale revolutie op alle niveaus. De verdere doorvoering van ‘klantgerichtheid’. Wetenschappelijke doorbraken en de snelle vooruitgang van (medische) robotica. De automatisering van bepaalde taken. De inzet op meer thuiszorg, wat kan gezien worden als de levering aan huis van diensten en producten, waarmee we in de ‘gewone’ economie al vertrouwd zijn. Nieuwe keuzen inzake tarifering en reglementering. Al deze ontwikkelingen vereisen een nieuw personeelsbeleid, dat...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.