Dossier Agile HR en agile bedrijven. Agile HR, agile management en agile leiderschap. Agile HR in agile bedrijven, hoe pak je het écht aan?

HR Square 183
Neen, agility is níet dé manier om álle VUCA-uitdagingen te trotseren. Wie soepel, wendbaar en alert wil kunnen ageren en reageren, is immers vooral gebaat door een voldoende dosis stabiliteit. Wie wil wentelen, heeft maar beter een sterke spil, die niet meteen in gruizelementen uiteen knakt bij al dat flexibel geweld. Agility is beslist geen synoniem van chaos. In hun recente boek ‘The Agile Leader’s Scrapbook’ vatten de Vlerick-professoren Herman Van den Broeck en Barney Jordaan die voorwaarde (geen behendigheid zonder bestendigheid) samen in het beeld van ‘rooting & soaring’: wortelen en hoog vliegen. Ze halen die wijsheid uit een oud gezegde dat stelt dat het beste wat je aan je kinderen kan geven, wortels en vleugels zijn. Je geeft ze sterke waarden, sterke principes, en laat ze dan los... Die waarschuwing om agility, agile management en agile leiderschap niet te gaan beschouwen als een panacee voor alle huidige organisatiekwalen,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.