Dossier Agile HR en agile bedrijven. Agile HR bij Engie. Eerst de technieken, dan de mindset

HR Square 183
Serge Baeyens reist de wereld rond om binnen Engie mensen en teams niet alleen te overtuigen van de waarde van de agile manier van werken, maar ook om hen te begeleiden in de methode. Hij noemt zichzelf Agile Evangelist. “Ik gebruik die titel in de zin van de Amerikaanse jobtitel, niet omdat ik een religie wil verspreiden. Ik spreek niet alleen over agility, maar help departementen om ermee van start te gaan en help managers begrijpen wat agile voor hen betekent. Ik maak duidelijk wat de verandering is. Dat is de voornaamste uitdaging als we agility gaan implementeren.”Toen in 2001 agile in IT startte met het ‘Manifesto’, was dat voor velen een manier van werken die moeilijk te begrijpen was. Niet zo voor Serge Baeyens, die in agility een natuurlijke manier van werken vond. Bovendien zag hij dat iedereen tevreden en gelukkig was dankzij een agile aanpak. De klant kreeg...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.