Dossier Agile HR en agile bedrijven. Agile HR bij Engie. Eerst de technieken, dan de mindset

HR Square 183
Serge Baeyens reist de wereld rond om binnen Engie mensen en teams niet alleen te overtuigen van de waarde van de agile manier van werken, maar ook om hen te begeleiden in de methode. Hij noemt zichzelf Agile Evangelist. “Ik gebruik die titel in de zin van de Amerikaanse jobtitel, niet omdat ik een religie wil verspreiden. Ik spreek niet alleen over agility, maar help departementen om ermee van start te gaan en help managers begrijpen wat agile voor hen betekent. Ik maak duidelijk wat de verandering is. Dat is de voornaamste uitdaging als we agility gaan implementeren.”Toen in 2001 agile in IT startte met het ‘Manifesto’, was dat voor velen een manier van werken die moeilijk te begrijpen was. Niet zo voor Serge Baeyens, die in agility een natuurlijke manier van werken vond. Bovendien zag hij dat iedereen tevreden en gelukkig was dankzij een agile aanpak. De klant kreeg...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.