Dossier Agile HR en agile bedrijven. Agile HR bij IBM. “Agility gaat hand in hand met design thinking”

HR Square 183
Agile bij IBM? Dat staat onlosmakelijk verbonden met design thinking, steekt Mia Vanstraelen, HR Director, van wal. “Wij proberen naar een agile cultuur te gaan, om dan op maat van het werk in te vullen hoe we die agility concreet maken. In design thinking ga je de klant centraal stellen, de persoon voor wie je iets gaat ontwikkelen, of voor wie je waarde wil creëren. Dat doe je door ‘persona’s’ te maken van de meest voorkomende types klanten – hoe denken ze, wat voelen ze,... – om dan te kijken welke ‘hills’ – datgene dat je wil bereiken – je kan definiëren.”“Voor ons horen agile en design thinking samen”, vervolgt ze. “Terwijl agile gaat over de manier van werken, geeft design thinking het framework waarbinnen je werkt, met persona’s, met empathy maps, hills, user journeys,...” Dat kan overigens voor álle medewerkers binnen het bedrijf. Wie met zijn werk niet tot...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.