Dossier Agile HR en agile bedrijven. Agile HR bij Ingenico. Agile HR ten dienste van de organisatie

HR Square 183
De Franse multinational Ingenico, opgericht in 1980, is groot geworden als leverancier van betaalterminals voor de retailsector. Het bedrijf – 170 landen, 8000 medewerkers, 78 nationaliteiten – groeide de afgelopen jaren spectaculair door een reeks overnames. Zo kwam ook het Belgische Ogone, bekend van de online-betaaloplossingen, in 2013 bij Ingenico terecht. Het vroegere Ogone, met alle legale entiteiten die het omvat, maakt deel uit van de online-poot van Ingenico. Anne Dewilde is er de HR-verantwoordelijke en schetst de organisatie: “Ingenico is een echte matrixorganisatie, een conglomeratie van verschillende bedrijven en uiteenlopende bedrijfsculturen. Ikzelf ben gestart in 2014 als HR Business Partner, net na de overname van GlobalCollect door Ingenico. Sinds januari van dit jaar ben ik HR-verantwoordelijke voor het vroegere Ogone, met hoofdkantoor in Brussel, maar actief in verschillende Europese landen – goed voor zo’n 400 medewerkers. Onze klanten zijn handelaars die online actief zijn, gaande van de bakker tot...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.