Dossier Agile HR en agile bedrijven. Agility en leiderschap. “De sleutel is om zo snel mogelijk goede beslissingen te kunnen nemen”

HR Square 183
Barney Jordaan is opgeleid als jurist, maar raakte als professor in de rechten aan de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) steeds meer geïnteresseerd in manieren om conflicten op een betere manier op te lossen dan door middel van rechtspraak of oorlogsvoering. Stilaan ging hij zich focussen op samenwerking, onderhandelingen, overtuiging, peace building,...Hoe hij – professor Jordaan is ondertussen al vier jaar verbonden aan de Vlerick Business School – bij agility als thema uitkwam? “Ik deed onderzoek naar onderhandelingen in erg brede zin. Ik keek niet alleen naar hoe de harde deals tot stand kwamen, maar ook over hoe je mensen overtuigt om in dezelfde richting te bewegen. Hoe creëer je een gemeenschappelijk belang, hoe los je meningsverschillen op, hoe moedig je mensen aan om meningsverschillen te hebben zodat ze kunnen leren om ze op een meer effectieve manier op te lossen?”, vertelt hij in Leuven. “Hier bij Vlerick is er de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.