Dossier Agile HR en agile bedrijven. Peter Cappelli over agility. “Agile is een fundamenteel idee over hoe business gestructureerd moet worden”

HR Square 183
“Als iemand in jouw organisatie zegt ‘we gaan agile werken’, wat betekent dat dan? Wat betekent ‘agile’ trouwens?” Professor Peter Cappelli, verbonden aan de Wharton Business School en voor de zomer in Brussel te gast om de HR Square Masterclass (in samenwerking met Antwerp Management School) te verzorgen, startte het tweede deel van zijn presentatie met een op het eerste gezicht eenvoudige vraag. Vanuit het publiek kreeg de hoogleraar verschillende suggesties: empowerment, sneller reageren, projectmanagement, meer teams, een lichtere organisatie,... “Je ziet waarom het zo plezant is om een consultant te zijn in ‘agile’”, reageert de Amerikaan. “Je kan immers tien verschillende dingen verkopen, en iedereen denkt dat ze agile bezig zijn.”Maar wat houdt ‘agile’ nu werkelijk in? Wel, historisch gezien ging het niet over flexibiliteit, zoals velen er nu van maken, klinkt het. Neen, agile is een proces om projecten te organiseren, het is een manier om projectmanagement te...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.