Dossier Als de HR-manager ontslagen wordt. Kansen van HRM’ers op de arbeidsmarkt. Veel vraag, maar geen knelpuntberoep

HR Square 182
Voor HR-professionals die op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, zijn er vandaag heel wat opportuniteiten. Uit onze rondvraag blijkt dan ook dat 97 procent van de werkzoekende HR-professionals binnen de twaalf maanden opnieuw aan de slag is. Midden juli telde Jobat 670 vacatures in de categorie HRM. “Al is dat een momentopname en kan het aantal vacatures van maand tot maand variëren. In de zomermaanden draait de rekruteringsmachine op een lager toerental. Vooral sinds 2013 zien we jaarlijks een forse stijging van het aantal vacatures in de categorie HRM. In 2013 ontvingen we 2081 vacatures en dit jaar zullen er dat meer dan 8000 zijn of bijna een verviervoudiging”, zegt Mark Maldeghem, Business Director bij Jobat Media.Vooral sinds 2016 is het aantal vacatures in de categorie HRM enorm gestegen. In 2015 waren er nog 3594 vacatures. In 2016 telde Jobat 6292 vacatures en in 2017 zo’n 6865. “En ook...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.