Dossier Arbeidsmobiliteit bij de overheid: tussen droom en werkelijkheid: Arbeidsmobiliteit: een genuanceerde en individuele situatie. Dan toch geen vastgeroeste ambtenaren?

HR Square 124
Essentie ● De geringe arbeidsmobiliteit bij de Vlaamse overheid is deels te wijten aan de grote jobtevredenheid. ● Loopbaangesprekken vormen de sleutel tot arbeidsmobiliteit. ● Er moet meer aandacht besteed worden aan sociale netwerkondersteuning. Op het HR Square-seminarie ‘Arbeidsmobiliteit bij de overheid: tussen droom en werkelijkheid’ focuste ook Chiara De Caluwé, verbonden aan het departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen, op de studie ‘Personeelsmobiliteit binnen de Vlaamse Overheid – Een kwantitatieve en kwalitatieve studie naar de determinanten van (horizontale) mobiliteit’ (zie vorige bladzijden). “De respondenten ervaren een goede fit tussen persoon en job. Ze voelen zich goed in hun job en hebben een hoge jobtevredenheid”, merkt De Caluwé op. “Uit vorig onderzoek is gebleken dat een grote jobtevredenheid een belangrijke determinant is voor prestatie en motivatie. Er is wel weinig mobiliteit in de Vlaamse overheid, maar een groot stuk van de verklaring ligt juist in het feit dat de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.