Dossier Arbeidsmobiliteit bij de overheid: tussen droom en werkelijkheid: Federale ambtenaren willen bewegen, maar krijgen (te) weinig kansen. Is interne arbeidsmarkt een lege doos?

HR Square 124
Essentie • Slechts 12 procent van de aangeboden interne jobs staat open voor ambtenaren. • Selor boost interne markt met competentieplatform en tijdelijke inschakeling in projecten. • K.B. 2007 wordt aangepast aan nieuwe noden: behoud van de rechten van ambtenaren bij kandidaatstelling vacatures. Interne arbeidsmobiliteit is een hot topic op federaal niveau, al is daar voorlopig nog niet bijster veel van te merken in de dagelijkse praktijk. “Ongeveer 5000 statutaire ambtenaren tonen concreet interesse in een andere job door hun cv bij ons achter te laten, 78 procent van hen wil ook effectief de federale organisatie verlaten”, zegt Anja Neyt, business unit manager bij Selor, het selectiebureau van de overheid. “Maar slechts 12 procent van de jobs die aangeboden worden via de interne markt, zijn voor hen van toepassing. Uiteindelijk krijgt amper 4 procent van hen effectief de job. Dat is gerekend met uitzondering van de vacatures die ook openstaan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.