Dossier Belonen en (de)motiveren: Frank Vandenbroucke pleit voor Europees sociaal investeringspact. Van een hoogopgeleide samenleving naar een ‘goed’ opgeleide samenleving

HR Square 116
Essentie ● We moeten investeren in het versterken van weerbaarheid. ● De werkzaamheidsgraad is de voorbije tien jaar gestegen, maar langer werken blijft nodig. ● Werk moet een andere betekenis krijgen. ● We moeten innoveren via competentie-ontwikkeling en een vernieuwende arbeidsorganisatie. Frank Vandenbroucke, professor, gewezen Vlaams minister van Werk en Onderwijs en minister van Staat, is misschien een vreemde eend in de bijt tijdens de HR Square Conference in Maidstone. Hij heeft het vooral over (Europese) sociale politiek. Niettemin is er een duidelijke link met de problematiek waarmee bedrijven dagelijks geconfronteerd worden: hoe medewerkers motiveren langer te werken? Een thema dat na het regeringsakkoord van 30 november 2011 zo mogelijk nog actueler is geworden. In dat akkoord is onder meer afgesproken om de brugpensioenleeftijd te verhogen. Maar ook met de vergrijzingsproblematiek worden bedrijven dagelijks geconfronteerd. Vandenbroucke houdt alvast een pleidooi voor een Europees sociaal investeringsbeleid. “Al is dat pleidooi helemaal...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.