Dossier Belonen en (de)motiveren: (Prestatie)Beloning in de praktijk. Differentiëren als leidraad

HR Square 116
Essentie ● Daag medewerkers uit hun grenzen te verleggen. ● Differentieer tussen goede en minder goede presteerders. ● Creëer meer betrokkenheid of engagement via ‘het nieuwe werken’. Zonder tevreden medewerkers kan je niet succesvol zijn. “Om daarvoor te zorgen, is het belangrijk een strategie te hebben die inspeelt op duurzaam belonen om medewerkers te binden. Innovatie is trouwens niet alleen het resultaat van technologie en marktdiversiteit, maar ook van de kennis en de inspanningen van de medewerkers”, zegt Romain Verdurmen, HR & Legal Affairs manager bij 3M Belgium. Sinds jaar en dag kent 3M de ongeschreven regel dat medewerkers 15 procent van hun werktijd vrij kunnen besteden aan zelfgekozen projecten: “Dat zit in het DNA van de onderneming. Daarnaast moedigen we medewerkers aan risico te nemen door een sfeer van vertrouwen en respect te creëren én toe te staan dat er fouten gemaakt worden. Al in 1946 hanteerde de toenmalige...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.