Dossier Bijna juiste competenties. Katleen De Rick (HIVA) “Vraag naar medewerkers met breder portfolio aan vaardigheden neemt toe”

HR Square 102
Essentie ■ Schoolverlaters zijn niet klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en ‘verworven vaardigheden’ zijn niet definitief verworven. ■ Vraag en aanbod zijn niet perfect op elkaar afgestemd en ‘levenslang leren’ is nog geen evidentie. ■ Werkgevers spelen een belangrijke rol bij het verwerven van vaardigheden: zij moeten competenties matchen met de juiste functies, opleiding van eigen werknemers systematiseren en samenwerkingen opzetten met onderwijs- en opleidingsactoren. Katleen De Rick windt er geen doekjes om: werken aan competenties is noodzakelijk. Er is geen andere optie. De onderzoeksleider bij het Leuvense HIVA (Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving) heeft daar vijf stevig onderbouwde redenen voor: □1. Schoolverlaters zijn niet klaar voor de arbeidsmarkt. □2. ‘Verworven vaardigheden’ zijn niet definitief. □3. Er is vaak een verkeerde afstelling tussen de vaardigheden die iemand heeft en de vaardigheden die iemand nodig heeft. □4. ‘Levenslang leren’ is nog altijd geen evidentie. □5. Het vereiste niveau van vaardigheden zal alsmaar...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.