Dossier Bijna juiste competenties. Marijke De Wilde en Frank Klockaerts (Philips) “Competentieontwikkeling voor innovatie en inzetbaarheid”

HR Square 102
Essentie ■ Toekomst van de vestiging wordt sterk bepaald door innovatie. ■ Competentiemanagement krijgt een steeds belangrijkere plaats. ■ Inzetbaarheidsproject moet moeilijk vindbare medewerkers aantrekken. ■ Bij evaluatie komen chef en medewerker in consensus tot een toekomstplan. ■ Talentmanagement (focus op sterktes) is een aanvulling op competentiemanagement (verbeteren van tekorten). Hoe kom je een herstructurering waarbij 500 werknemers moeten vertrekken te boven? In 2009 onderging Philips Turnhout die zware ingreep. “De vestiging moest nadien fors ‘gerevitaliseerd’ worden”, antwoordt HR-manager Marijke De Wilde. “Daarom hebben we met het managementteam de plantvisie geherdefinieerd met de leuze ‘Samen innoveren in dé open lichtfabriek’.” Die visie is gestoeld op drie pijlers: □ Een ‘center of excellence’ blijven. De vestiging is wereldtop in de ontwikkeling en productie van hogedrukontladingsbuizen en –lampen. Dat moet blijven met een ‘lean’ concept: efficiënt. □ Een ‘magneet’ in de regio blijven. Met zo’n 1750 medewerkers blijft Philips Turnhout een belangrijke...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.