Dossier Carrièrewendingen. Een nieuwe kijk op carrières. “De schaakstukken hebben vandaag een eigen wil”

HR Square 166
  Vanuit de theorie, zo zegt professor Yehuda Baruch, verbonden aan de Southampton Business School in het Verenigd Koninkrijk, lijken carrièrewendingen – hij gebruikt steevast de term ‘career twists’ – positief gecorreleerd aan loopbaanplanning, ambities en succesvolle uitkomsten. Toch geeft empirisch onderzoek een veeleer gemengd beeld, zo zegt hij aan de toehoorders op het congres ‘De plaats van carrièrewendingen in de toekomst van werk’, eind november vorig jaar aan de VUB. “De vraag is ook hoe ambitieus een werknemer moet zijn? En hoe bepaal je wat loopbaansucces is? Als je voor jezelf te ambitieuze doelstellingen stelt, kan het zijn dat je je carrière als een mislukking beschouwt, ook als je in vergelijking met anderen erg succesvol bent.” Ecosysteem Vanuit zijn academische invalshoek stelt Baruch voor om naar loopbanen en de arbeidsmarkt te kijken als naar een ecosysteem. “Dat idee begint aan te slaan”, merkt hij op. “Carrièrewendingen zijn een duidelijk...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.